Известие

Collapse
No announcement yet.

С какво масло да карам AR 147 2.0 16v

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

И аз съм пред тази дилема,но в моята книжка пише само 10w60 racing та не мога да разбера защо го пращате човека на 20К или 10w40 по принцип,те инженерите от алфа(фиат) сигурно знаят, че съществува и 5w50 ама защо ли не го препоръчват за този мотор?
    Това което мен ме интересува е селения рейсинг полу или пълна синтетика е,защото другите марки масла са все пълна синтетика при този вискозитет?
    alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
    alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Първоначално публикувано от marian2784 Покажи съобщение
      И аз съм пред тази дилема,но в моята книжка пише само 10w60 racing та не мога да разбера защо го пращате човека на 20К или 10w40 по принцип,те инженерите от алфа(фиат) сигурно знаят, че съществува и 5w50 ама защо ли не го препоръчват за този мотор?
      Това което мен ме интересува е селения рейсинг полу или пълна синтетика е,защото другите марки масла са все пълна синтетика при този вискозитет?
      Когато ти е направена колата 5W50 не съществуваше. TS двигателите са за 10W40
      Alfa 156 1.9 JTD 16V M-Jet SW (07.2003)
      156 1.8TS 16V (01.2001)
      147 1.6TS 16V 120hp (11.2001)
      0879369082

Comment

Първоначално публикувано от NightRider Покажи съобщение

Еми то тогава и ксенон нямаше....
        sigpic
        Автосервиз, Варна, ул.Наум 8, 0888757558
        Alfa Romeo GT 1.9 16v 05'

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
          Еми то тогава и ксенон нямаше....
          Вярно е. Затова не ги пишеше по книжките
          156 1.8TS 16V (01.2001)
          0879369082

Comment

Абе не съм съгласен точно за това,но не ми се спори ,колата е 2007.И незнайно как има опоменато 5w40 като масло за дизелите?Явно са осъзнали някаква нужда от друго масло за 2.0 иначе за 1.6 си е 10w40.
            alfa romeo 145 1.3 boxer K&N replacement MOMO GT2 WHEELS OMP Lowering Springs kit now on GPL rest in peace
            alfa romeo 147 2.0 ts DISTINCTIVE MY07 powered by Landi Renzo GPL

Comment

Само за лятото обаче
              Ама ти тотално не си добре и пак те питам на 3,2 ГТА мотора му дават фабрично САМО Селения Рейсинг 10/60 .... и кво зимата да не карам/е ГТА-та ли ????

Я сипвай Рейсинг и да не ти пука

---------- Post added at 23:11 ---------- Previous post was at 23:10 ----------

Глупости на търткалета - в книжката на ТС-а пише ясно при по-спортно каране да се кара със Рейсинг!
              0888 232 484 - Бобо Extreme Service
              sigpic
              Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Наливай каквото си убеден,че е истинско и го наглеждай по-редовно от италианеца преди теб.Гледай да започва с 10 или по-малко,второто число не ти е толкова важно.

Comment

Първоначално публикувано от JTD 20v M-JET Покажи съобщение
                  Наливай каквото си убеден,че е истинско и го наглеждай по-редовно от италианеца преди теб.Гледай да започва с 10 или по-малко,второто число не ти е толкова важно.
                  А бе не е толкова важно, ама нека налее 5в-20 и да я юрне тази кола и после ти да даваш обяснения защо е родила преди да се окоти
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Agip Racing, Много добро масло на страхотна цена, дори е форумно : )
                    Alfa 147 1.6 105hp
                    Gas Injection System

Comment

Първоначално публикувано от Bobo Покажи съобщение
                      Ама ти тотално не си добре и пак те питам на 3,2 ГТА мотора му дават фабрично САМО Селения Рейсинг 10/60 .... и кво зимата да не карам/е ГТА-та ли ????

Я сипвай Рейсинг и да не ти пука

---------- Post added at 23:11 ---------- Previous post was at 23:10 ----------

Глупости на търткалета - в книжката на ТС-а пише ясно при по-спортно каране да се кара със Рейсинг!
                      Пак ли ти бе.
                      Аз говоря за зимата да не карат с такова, че паленето при -10 и надолу си е направо на сухо. И то само за TS моторите. За GTA и JTS моторите някъде да съм споменал, а?
                      156 1.8TS 16V (01.2001)
                      0879369082

Comment

момчета точно тоя мотор с 20К или с квото и да е 10/40 ще страда много .. стига с тия глупости караи по книжка ? и бил умерен климата къв умерен 3 месеца по 30-40 градуса всеки ден .. след 10 мин каране тва 10/40 става водичка мотора работи по зле и от дизел .. задължително поне 5в50 масло а най добре 10на60 и зимата нищо му няма разликата е съвсем малко по шумничка 1-вите няколко секунди .. вече ти си избираш там кастрол селения аджип якоо или квото и да е само да е 10в60 .. А колата минава ли 3-4 К оборота задължително с тия масла иначе ще береш мн ядове да не говорим колко по безшумен става мотора
                        alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                        Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Първоначално публикувано от tqnbtb Покажи съобщение
                          момчета точно тоя мотор с 20К или с квото и да е 10/40 ще страда много .. стига с тия глупости караи по книжка ? и бил умерен климата къв умерен 3 месеца по 30-40 градуса всеки ден .. след 10 мин каране тва 10/40 става водичка мотора работи по зле и от дизел .. задължително поне 5в50 масло а най добре 10на60 и зимата нищо му няма разликата е съвсем малко по шумничка 1-вите няколко секунди .. вече ти си избираш там кастрол селения аджип якоо или квото и да е само да е 10в60 .. А колата минава ли 3-4 К оборота задължително с тия масла иначе ще береш мн ядове да не говорим колко по безшумен става мотора
                          Палил ли си колата си с 10W60 сутрин рано през зимата при -20 както имаше тази година. Oem беше написал "сякаш троша орехи в началото". И става малко по-шумна - знаеш ли защо? Защото докато позагрееш и разбиеш маслото през зимата мазането ти не е добро.
                          Колкото до 5W50 - на следващата смяна ще съм с него. То е ново
                          156 1.8TS 16V (01.2001)
                          0879369082

Comment

Палил ли си колата си с 10W60 сутрин рано през зимата при -20 както имаше тази година. Oem беше написал "сякаш троша орехи в началото". И става малко по-шумна - знаеш ли защо? Защото докато позагрееш и разбиеш маслото през зимата мазането ти не е добро.
                            само ще ти кажа че колкото масла аз съм тествал на тоя мотор толкова коли нямаш в подписа си и при -15 както беше при нас в Бургас мотора си е малко по шумен но не и да троши орехи или квото и да е там .. и то първите 20 секунди след това си е все същото а знаеш ли тва 10в40 лятото с 4 човека в колата със скорост 120-130 при 40 градуса + на слънце кво се случва с количката ти ?? Предполагам много добре знаеш ама що да си признаеш
                            alfa romeo 145 QV 15.38 (400m)
                            Fiat punto GT in progress ~200hp

Comment

Пак ли ти бе.
                              Аз говоря за зимата да не карат с такова, че паленето при -10 и надолу си е направо на сухо. И то само за TS моторите. За GTA и JTS моторите някъде да съм споменал, а?
                              Мойта Алфа е датска 2001,ТС, и в книжката и е написано и 10w60 със звездичка.....с пояснение за по-спортна употреба,иначе да дори и в Солун рано сутрин зимно време трака леко с Рейсинг....
                              Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                              Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                              Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                              Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Ами аз съм палил и на минус 25 градуса със 10В60 Реисинг на Селения и то винаги от първия път и то не само тази зима ами и миналата итн.........,така че спри да спамиш и да се правиш на компетентен на всякъде из форума че вече взе да ставаш адски смешен.Към колегата пуснал темата,ако си решил да караш със Селения Реисинг караи си и си свиркаи,или както каза Bobo горе сипваи реисинга и да не ти пука.
                                АлфаРомео 146 1.4 16V 103hp skype name billyboy2203/ ICQ: bili`- 166537162

Comment

Working...
                                X